نقش همسر در ترک اعتیاد چیست؟

Rate this post

نقش همسر در ترک اعتیاد چیست؟

نقش همسر در ترک اعتیاد چیست؟
نقش همسر در ترک اعتیاد چیست؟

مقدمه

علاوه بر این که همسر می تواند عاملی قوی برای ابتلا به اعتیاد باشد، قادر است نقش مهمی را در درمان فرد ایفا کند. قبل از این که به بیان نقش همسر در ترک اعتیاد بپردازیم، می بایست اشاره کنیم که بدترین نوع بروز اعتیاد در خانواده زمانی است که همسر، نقش همکار را با فرد معتاد داشته باشد. بدین ترتیب هر دو زندگی را به سمت زوال پیش می برند و در نهایت با مشکلات جسمی، روانی، اقتصادی و… رو به رو می شوند. تصور کنید که در چنین وضعی خانواده دارای فرزند نیز باشد. بدیهی است که اعتیاد به آن ها نیز سرایت کرده و آینده آنان را نابود می کند.

هنگامی که تنها یکی از زوجین دچار اعتیاد شده باشد، دیگری می تواند نقش ناجی را داشته و او را به سمت پیشبرد اهداف درمانی و سلامت کامل هدایت کند. درمان و خلاصی از اعتیاد مسیری پر از پستی و بلندی های فراوان است؛ اما وجود یک حامی، این مسیر را برای فرد معتاد هموار می سازد. در ادامه مقاله توضیحات مفصل تری من باب نقش همسر در ترک اعتیاد بیان می کنیم. توصیه می کنیم که چنانچه شما نیز با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید، برای کمک به همسرتان تا انتهای مقاله همراه ما بمانید.

 

نقش همسر در ترک اعتیاد

نقش همسر در ترک اعتیاد بسیار بیش از آن چیزی است که ما به آن فکر می کنیم. به بیان دیگر وجود یک همسر حمایتگر می تواند، انگیزه خوبی برای درمان باشد. هرچند که متاسفانه در بسیاری از مواقع افراد به ویژه زنان مورد آزار جسمی و روانی بسیاری از سمت همسران معتادشان قرار می گیرند. حتی مواردی نیز گزارش شده است که فرد معتاد به دلیل خارج شدن از حالت روانی طبیعی و از دست دادن توان قضاوت، همسر و فرزندان خود را به قتل رسانده است.

در هر حال، نقش همسر در ترک اعتیاد همچنان نباید نادیده گرفته شود. بهتر است که همسر فرد معتاد حدالامکان تلاش خود را برای بهبود وضعیت انجام دهد تا از بروز آسیب های جسمی و روانی به خود، فرد معتاد و فرزندان جلوگیری نماید.

تنها نکته ای که در این راستا وجود دارد، این است که گاهی بسته به وخامت اوضاع، نقش همسر در ترک اعتیاد تا مدتی محدود شده و بیشترین نقش را کلینیک ترک اعتیاد بازی می کند که البته این امر در مراحل بعدی درمان تغییر کرده و نقش همسر در ترک اعتیاد فرد معتاد افزایش می یابد.

گاهی اوقات زنان در برابر اعتیاد همسرشان منفعل بوده و از الگوهای وابسته پیروی می کنند. در چنین حالتی آسیب به همه ابعاد خانواده گسترش پیدا می کند. در قسمت زیر به برخی از راهکارهای ترک اعتیاد اشاره می کنیم که به اهمیت نقش همسر در ترک اعتیاد اشاره دارد.

سرزنش نکردن و حامی بودن

همسر فرد معتاد بسیار آسان تر از سایرین می تواند، او را همراهی و حمایت نماید. این موضوع می تواند به دلیل جنس علاقه ای باشد که طرفین نسبت به یکدیگر دارند. یک همسر به راحتی می تواند مانند یک رفیق و حامی دست از سرزنش برداشته و برای درمان فرد تلاش نماید.

عدم نادیده گرفتن مسئولیت های همسر

همسر فرد معتاد در کنار همراهی و درک وی، بایستی مسئولیت هایش را به او گوشزد نماید. جهت انجام این کار سرزنش و تحقیر نمودن فرد، امری نادرست می باشد. شما به عنوان یک همراه و حامی همیشگی می توانید، به او یادآوری کنید که به دوش کشیدن بار سنگین زندگی بدون کمک او دشوار است و به او نیاز دارید.

درک کردن و خلوص نیت

نقش همسر در ترک اعتیاد به اندازه ای مهم است که فرد باید مواظب رفتار خود باشد. رفتار شما بایستی به گونه ای باشد که خودخواهانه جلوه ننماید. زمانی که همسر فرد معتاد دائما در پی مچگیری و کنترل بیش از حد وی باشد، اعتماد بین طرفین از بین رفته و فرد معتاد به تدریج خود را از خانه دور می سازد.

موقعیت شناسی

همسر و به طور کلی اطرافیان فرد معتاد نباید در زمان نشئگی با او به صورت طولانی صحبت نمایند؛ زیرا فرد به دلیل وضعیت ناپایدار روانی که دارا می باشد، ممکن است قادر به درک مکان و زمان نبوده و به صورت غیرارادی عملی را انجام دهد که با عواقب خطرناکی همراه باشد. لازم به ذکر است که حتی در سایر موقعیت ها نیز صحبت کردن و به ویژه نصیحت کردن به صورت طولانی خارج از تحمل فرد معتاد می باشد.

مراجعه به کلینیک

نقش همسر در ترک اعتیاد، هنگام مراجعه به کلینیک بسیار پررنگ می باشد؛ چرا که عموما افراد به تنهایی قادر به تصمیم گیری جهت مراجعه به کمپ نبوده و یا هر بار از درمان منصرف می شوند. زمانی که همسر فرد معتاد همه موارد مذکور در قسمت های فوق را رعایت کرده و انگیزه فرد را برای درمان تقویت می کند، مراجعه به کلینیک و تداوم درمان آسان تر صورت می گیرد. تراپیست ها نیز برای انجام اقدامات درمانی، به کمک همسر فرد احتیاج دارند و با همراهی او می توانند به نتایج قابل توجهی در درمان برسند.

 

اهمیت وجود همسر در ترک اعتیاد

در طول نگارش مقاله بارها به اهمیت و نقش همسر در ترک اعتیاد اشاره کردیم. با این حال در این قسمت می خواهیم، برخی از امتیازها و مزایایی که همسر می تواند در روند ترک اعتیاد ایجاد کند را بر شماریم. فراموش نکنید که در بسیاری از مواقع افراد درگیر اعتیاد به دلیل ترس و شرم جهت گرفتن کمک پیشقدم نمی شوند. بنابراین این شما هستید که می توانید به عنوان یک همسر، موانع را از مسیر حذف نموده و سبب بهبود شرایط فرد و خودتان در زندگی گردید.

  • بالا رفتن انگیزه فرد
  • آگاه شدن از عواقب رفتار
  • عدم احساس تنهایی
  • همراهی بیمار برای رفت و آمد به مرکز درمان
  • تقسیم کردن مسئولیت ها و شریک شدن در مشکلات یکدیگر
  • کاهش تنش در خانواده
  • کمک به کاهش محرک های مصرف مواد
  • عدم آسیب دیدگی فرزندان
  • و…

 

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا اطلاعات ارزنده ای را راجع به نقش همسر در ترک اعتیاد بیان کنیم. با توجه به تحقیقات صورت گرفته و تجربیات افراد معتاد، می توان نتیجه گرفت که همراهی و حضور همسر تاثیر به سزایی در افزایش اراده و امید به زندگی بیماران دارد و این می تواند ترک مصرف مواد را برای آن ها آسان تر نماید.

 

منبع

نقش همسر در ترک اعتیاد چیست؟
با ما در بهترین کمپ ترک اعتیاد در تهران، تجربه‌ی بهترین روش‌های درمان اعتیاد را کسب کنید.