اعتیاد از چه راهی وارد می شود

Rate this post

اعتیاد از چه راهی وارد می شود

اعتیاد از چه راهی وارد می شود
اعتیاد از چه راهی وارد می شود

مقدمه

اعتیاد از چه راهی وارد می شود؟ اعتیاد یک اختلال مزمن و پیشرونده است که تاثیر بسیار مخربی بر روی مغز انسان می گذارد. افراد ضمن مصرف انواع مخدر، با آسیب های مختلف جسمی و روانی مواجه می شوند. از آن جایی که ترک اعتیاد و جبران عوارض جسمی ایجاد شده بر روی بدن، امری بسیار دشوار می باشد، متخصصان برنامه های مختلفی را برای پیشگیری از بروز اعتیاد طراحی نموده اند.

محققان جهت درمان و پیشگیری از اعتیاد در پی سبب شناسی آن می باشند. در حال حاضر علل مختلفی برای چرایی و چگونگی بروز اعتیاد شناسایی شده است که ما در ادامه قصد بررسی آن ها را داریم. در صورتی که شما نیز به دنبال پاسخ پرسش اعتیاد از چه راهی وارد می شود؟ می باشید، مقاله حاضر را مطالعه کنید.

 

اعتیاد از چه راهی وارد می شود؟

مصرف اجباری و مکرر مواد مخدر، تحت عنوان اعتیاد و یا اختلال سوء مصرف مواد شناخته می شود. به این معنا که فرد مبتلا، قادر به کاهش میزان مصرف و یا متوقف کردن آن نبوده و وابستگی شدیدی به حضور ماده مخدر پیدا می کند. افرادی که با این اختلال دست و پنجه نرم می کنند، با گذشت زمان مقدار مصرف مواد را افزایش می دهند؛ چرا که گیرنده های مغز به میزان بیشتری از مواد مخدر برای پاسخگویی نیازدارند. بدین ترتیب در صورتی که افراد جلوی پیشرفت اعتیاد را نگیرند، مواد مخدر به اعضای مختلف بدن آن ها رسوخ کرده و علاوه بر بیماری های جسمی سلامت روان آن ها را با تهدید مواجه می سازند.

متخصصان هنوز یک دلیل خاص را برای پاسخ به سوال اعتیاد از چه راهی وارد می شود؟ پیدا نکرده اند که دلیل این امر می تواند، عدم وجود یک عامل واحد برای بروز اختلال اعتیاد باشد. اعتیاد از راه های مختلف و بنا به دلایل مختلفی افراد را درگیر می کند و نکته ای که می تواند، به ما در راستای پیدا کردن دلایل اعتیاد کمک کند، شناخت ریسک فاکتورها می باشد.

تحقیقات انجام شده نشان داده اند؛ افرادی که دارای ریسک فاکتورهای بروز اعتیاد بوده اند، بیش از سایرین دچار اعتیاد شده اند. با توجه به موارد فوق الذکر قصد داریم تا جهت پاسخ به سوال اعتیاد از چه راهی وارد می شود؟ به دو دسته مهم از عوامل زمینه ساز اشاره کنیم.

عوامل اکتسابی

عوامل محیطی در جامعه امروزی نقش بسیار گسترده ای بر شیوع اعتیاد دارند. برای بررسی این دسته از عوامل لازم است که به برخی از محرک های محیطی اشاره کنیم. جنبه های از محیط که می توانند، منجر به بروز اعتیاد گردند، شامل موارد زیر هستند.

تاثیر گروه همسالان؛ یکی از اساسی ترین راه های ابتلا به اعتیاد، معاشرت با دوستان مبتلا به اعتیاد می باشد؛ چرا که گروه دوستان و همسالان به ویژه در نوجوانان، یک شبکه قوی و منسجم را تشکیل می دهند و بر روی اعمال یکدیگر تاثیر بسیاری می گذارند. تغییر باور اتفاق شایعی است که در بسیاری جوانان به دنبال پیروی از هم سن و سالان رخ می دهد.

محیط خانواده؛ خانواده در نحوه شکل گیری عقاید فرد تاثیر به سزای می گذارد. به بیان دیگر چنانچه فردی از تربیت صحیح خانوادگی برخوردار بوده و قادر به شناسایی حدود انجام هر عمل باشد، با احتمال کمتری به سراغ مصرف مواد مخدر می رود. اکنون تصور کنید که خانواده دارای وضعیت ناپایداری بوده و فرد رویدادهای ناگواری را تجربه می کند و یا یکی از اعضای خانواده دارای اعتیاد است. در چنین شرایطی احتمال الگوبرداری و ابتلا به اعتیاد در فرزندان نیز افزایش پیدا می کند.

دارا بودن انواع اختلالات رفتاری و روانی؛ افرادی که دچار مشکلات رفتاری و اختلالات روانی اعم از اختلالات اضطرابی، افسردگی، وسواسی و… هستند، به علت پایین بودن انگیزه، بالا بودن میزان استرس، نداشتن اعتماد به نفس و… ممکن است، در مواجهه با مشکلات قادر به تصمیم گیری درست نباشند. از همین رو احتمال ابتلا به اعتیاد در این دسته از افراد بالا است. همچنین تجربه های تلخ و انواع تروما (آزار جنسی، جدایی والدین، خشونت والدین و…) در کودکی می تواند به این موضوع دامن بزند. با توجه به مطالب مذکور شاید در پاسخ به سوال اعتیاد از چه راهی وارد می شود؟ بتوان سهم بیشتری برای مشکلات رفتاری در نظر گرفت.

قرار گرفتن در معرض مواد مخدر؛ گاهی افراد تقریبا بدون آگاهی و به صورت غیرارادی به مواد مخدر اعتیاد پیدا می کنند، این امر زمانی به وقوع می پیوندد که کودک یا نوجوان در معرض دود و بوی مواد مخدر در مدرسه و یا خانه قرار بگیرد. در نتیجه به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده و دچار وابستگی می گردد. توجه داشته باشید که این حالت در نوزادانی که قبل یا بعد از تولد، در معرض مواد مخدر بوده اند، به فراوانی دیده شده است.

فرهنگ جامعه؛ نگرش های جامعه تعیین می کند که چه رفتاری هنجار و چه رفتاری نابهنجار محسوب می شود. زمانی که مصرف انواع مواد مخدر در یک کشور، محله یا منطقه پذیرفته شده و متعارف باشد، تعداد زیادی از افراد جامعه به سمت آن گرایش پیدا می کنند.

پیشرفت تحصیلی ضعیف؛ طبق تحقیقات انجام شده، ضعف در تحصیل ارتباط مستقیمی با ابتلا به اعتیاد دارد. البته توجه داشته باشید که عدم پیشرفت تحصیلی لزوما دلیلی برای بروز اعتیاد نیست اما با اندکی تفکر می توان نتیجه گرفت که این مورد می تواند زمینه را برای اعتیاد فراهم نماید.

 

عوامل ژنتیکی

تحقیقات صورت گرفته برای تاثیر عوامل محیطی در بروز اعتیاد، اهمیت بیشتری قائل هستند اما با این حال نمی توان تاثیر ژن ها را بر رفتار و بروز انواع اختلالات نادیده گرفت. متخصصان در طی سال های اخیر اعتیاد را نوعی اختلال وراثتی نیز تلقی می کنند. به گونه ای که افراد ضمن دارا بودن ریسک فاکتور ژنتیکی و قرار گرفتن در معرض یکی از عوامل محیطی مذکور با احتمال بیشتری دچار اعتیاد می شود.

دانشمندان هنوز به وجود ارتباط قطعی بین ژن ها و اعتیاد به مواد مخدر پی نبرده اند ولی معتقد هستند که انواع مواد مخدر می توانند، بر روی مکان های مخصوصی از توالی ژن ها اثر گذاشته و آن ها تغییر دهند. همچنین آن ها ثابت کرده اند که میزان وراثت پذیری انواع مختلف مواد مخدر، با یکدیگر متفاوت بوده و برخی از آن ها مانند کوکائین و تریاک بالاترین دخالت ژنتیکی را ایجاد می کنند.

 

سخن آخر

تیم تحریریه ما در این مقاله تلاش نمود تا به بررسی انواع دلایل بروز اعتیاد بپردازد. همانطور که ملاحظه نمودید، ژنتیک و عوامل محیطی مهمترین دلایل ابتلا به اعتیاد می باشند. شناخت این موارد به متخصصان حوزه سلامت کمک می کند تا برنامه های کاربردی تری برای پیشگیری از اعتیاد طراحی نمایند اما به راحتی می توان دریافت که همچنان دلایل ناشناخته بسیاری وجود دارند که دانشمندان بایستی برای پاسخ به سوال اعتیاد از چه راهی وارد می شود؟ به دنبال آن ها باشند.

منبع

 

 

اعتیاد از چه راهی وارد می شود
با ما در بهترین کمپ ترک اعتیاد در تهران، تجربه‌ی بهترین روش‌های درمان اعتیاد را کسب کنید.