عوارض مصرف تریاک چیست؟ | ترک تریاک
عوارض مصرف تریاک چیست؟ | ترک تریاک
تریاک
متاسفانه یکی از تهدیدهای ترسناک پیشرفت و توسعه تجارت مواد اعتیاد آور است. این موضوع همیشه به عنوان تهدیدی خطرناک وجود داشته است. حتما نام تریاک را از قبل شنیده اید. تریاک در واقع یکی از مواد مخدر قدیمی است که اعتیاد آور میباشد. متاسفانه استفاده از تریاک برای بسیاری از مردم که از عوارض مصرف تریاک بی خبرند امری طبیعی شده است. کلینیک ترک اعتیاد پدیده رهایی، معتبرترین کمپ تاسیس شده در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان بوده تا در کمترین زمان از دام هرگونه اعتیادی رهایی یابید.
کمپ ترک اعتیاد پدیده رهایی با بیش از 14 سال سابقه یکی از بهترین مراکز ترک اعتیاد در تهران میباشد. کمپ ترک اعتیاد پدیده رهایی با بهره گیری از دانش روز و متخصصین مجرب امروزه به عنوان یکی از معتبرترین مراکز ترک اعتیاد به شمار میآید. در این مرکز خدمات درمان و ترک اعتیاد به صورت تخصصی و علمی انجام شده تا امکان بازگشت بعد از ترک نزدیک به صفر باشد. ما در مرکز ترک اعتیاد رهایی همواره برآنیم تا پاک زیستن را به همه عزیزانی که خواه یا ناخواه درگیر اعتیاد شده اند هدیه دهیم. در ادامه به بررسی عوارض مصرف تریاک و چگونگی ترک تریاک به صورت اصولی خواهیم پرداخت.
تاریخچه تریاک
تاریخچه تریاک
حدود 2500 سال قبل خشخاش از گیاهان موجود در مناطق مدیترانه آسیا کشت و تولید میشد. شواهد و گزارش ها حاکی از آن است این ماده توسط سومری ها مصرف میشده و به دلیل تغییر احوالات فردی اسم آن را نیز گیاه شادی بخش نامیده بودند. در گذشته های دور و در مصر از این گیاه به عنوان مسکن و بهبود دهنده زخم استفاده میکردند و بقراط از تریاک برای درمان اسهال و دردهای جسمانی استفاده میکرده است و پزشکان برجسته ایرانی مانند ابو علی سینا و زکریای رازی تریاک را برای تسکین دردها تجویز میکردند.
مشکلات جدی مصرف تریاک از شییوع مصرف تریاک در چین شروع شد. در قرن هجدهم تریاک راه به سوی اروپا و آمریکا شمالی باز نمود و تبدیل به یکی از اقلام تجاری مهم آسیای شرقی شد، با شیوع اعتیاد به تریاک و نمایان شدن عوارض این ماده ی خطرناک، کم کم مبارزه برای ترک تریاک و جلوگیری از مصرف این ماده در کشور های مختلف شروع شد.
امروزه نیز در کشورهای مختلف ممنوعیت خرید و فروش این ماده و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در مورد عوارض مصرف تریاک انجام میشود. با همه این تفاسیر متاسفانه هنوز شاهد نگرش های غلط و آثار به جامانده از قرون وسطی در ارتباط با تریاک هستیم و این موضوع افراد زیادی را در دام اعتیاد و یا حتی مرگ کشانده است.
به منظور ترک آسان و بدون بازگشت لطفا روی لینک زیر کلیک کنید تا به راحتی از طریق واتساپ مشاوره رایگان بگیرید.
ترک اعتیاد
کمپ ترک اعتیاد پدیده
مواد قلیایی موجود در تریاک، پس از ورود به بدن شخص مصرف کننده، حدود 24 الی 48 ساعت در بدن شخص باقی میماند که باعث بروز خسارت های جبران ناپذیری بر سیستم دفاعی فرد میشود، اما تغییرات در احوالات و احساس خوشحالی که فرد با مصرف تریاک بدست میآورد طولانی نبوده و حدود 4 ساعت دوام دارد. ولی نکته حائز اهمیت در مورد مصرف تریاک سرعت بالای اعتیاد جسمی و روانی این ماده است.
بهترین و سریعترین روش ترک تریاک چیست؟
امروزه ترک تریاک به روش سم زدایی باتوجه به مشخصات معتاد مدت زمانی در نظر گرفته میشود تا فرد تحت نظر روانپزشک، پزشک و مشاورین متخصص، بستری میشود و مراحل درمان اعتیاد را طی کند. همانطور که میدانید ترک اعتیاد فرایندی چند مرحلهای و طولانی مدت میباشد. سمزدایی مواد مخدر از بدن و نجات فرد از وابستگی جسمی به ماده مخدر ، تنها بخش مقدماتی مسیر اعتیاد را تشکیل میدهد. در واقع سمزدایی جسمانی و آنچه در تحت عنوان “ترک اعتیاد یک روزه، سم زدایی سریع یا سم زدایی فوق سریع خوانده میشوند، برای تغییر الگوی اعتیاد کافی نبوده و در صورتی که با سایر وجوه درمان اعتیاد همراه نگردد، احتمال بازگشت بسیار بالا خواهد بود.
مشتقات تریاک
حدود 25 ماده قلیایی از تریاک تولید میشود. مانند مرفین، کدئین، متادون و مهم ترین آلکالوئیدهای تریاک نیز عبارتند از نارکوتین، پاپاورین، تبائین و نارسئین که مصرف پزشکی دارند.
مصرف تریاک
تریاک، علاوه بر اینکه به صورت خام و یا پرورده مصرف میشود، در قالب های دیگری مثل سوخته تریاک و شیره تریاک نیز مورد مصرف قرار میگیرد.
سوخته تریاک چیست؟
مشتقات تریاک
بعد از مصرف تریاک از روش تدخینی یا همان دود کردن ماده ای به رنگ قهوه ای بدست میآید که “سوخته تریاک” نام دارد.سوخته تریاک را در آب حل کرده و شربت بنفش رنگی که به دست میآید را مصرف میکنند.
شیره تریاک چیست؟
مشتقات تریاک
سوخته تریاک را در آب حل میکنند و میجوشانند و سپس آن را از صافی عبور میدهند و آنچه که باقی میماند تفاله نام دارد، محلول حاصل را مجدداً حرارت میدهند که با این کار ماده خمیری و سفت و غلیظی به رنگ قهوهای روشن به دست میآید که “شیره” نام دارد، شیره تریاک خیلی قویتر از تریاک است و به صورت تدخینی و یا خوراکی مورد مصرف قرار میگیرد.
انواع روش های مصرف تریاک
تدخین تریاک (دودکردن): کشیدن تریاک به وسیله وافور و یا با وسایلی مثل سیخ و سنجاق، قلیان و قل قل
خوردن تریاک: به صورت قرصهای تریاک یا به وسیله حل کردن در آب یا چای و نوشیدن آن
تزریق تریاک: در این روش، تریاک را با آب حل كرده و در یك قاشق فلزی میریزند و آن را كمی حرارت میدهند، سپس آن را روی پنبه یا اسفنج میریزند و با سرنگ میكشند و داخل رگ تزریق میكنند
عوارض مصرف تریاک
ایجاد وابستگی جسمی:
وابستگی جسمی از مواردی است که در اکثر مواد مخدر دیده میشود. سازگاری و وابستگی بدن باعث شده تا در صورت قطع مصرف علائمی مانند تهوع، دردهای عضلانی، لرز، تعریق در فرد به وجود بیاید و فرد را به سمت مصرف بکشاند.
ایجاد تحمل:
پیامد دیگر مصرف تریاک، “تحمل” است. تحمل زمانی رخ میدهد که بدن ابتدا در ازای مصرف مقدار کمی از ماده مخدر پاسخ داده و فرد به احساس لذت میرسد امٌا هر چه زمان پیش میرود و مصرف مواد ادامه مییابد، بدن نسبت به ماده مورد مصرف تحمل پیدا کرده و فرد برای رسیدن به حال خوش مقدار بیشتری مصرف میکند.
وابستگی روانشناختی:
پیامد دیگر مصرف تریاک، “وابستگی روانشناختی” به آن است. وابستگی روانشناختی زمانی رخ میدهد که فرد تمایل شدیدی به مواد مخدر پیدا میکند و تحت هر شرایطی با ولع به دنبال به دست آوردن این ماده میرود. در واقع این نوع وابستگی ، همان اعتیاد روانی است و به دلیل قدرت و نیروی بالایی که دارد. وابستگی روان شناختی بسیار پیچیده تر و سخت تر از وابستگی جسمی میباشد. به همین دلیل ترک اعتیاد باید به صورت اصولی انجام شود.
ما در کمپ ترک اعتیاد پدیده با بهره گیری از افراد متخصص و روش های نوین به دنبال هدیه دادن زندگی سالم و پاک به شما و خانواده تان هستیم.
اعتیاد به تریاک
مصرف تریاک باعث اعتیاد میشود. همانطور که گفته شد این ماده مخدر بسیار اعتیاد آور بوده و در دفعات اول مصرف احساس لذت زیادی در فرد ایجاد میکند. این لذت باعث شده تا فرد باز هم مصرف را تکرار کرده و در نهایت اعتیاد شکل بگیرد.
- علائم قطع مصرف تریاک در افراد معتاد:
- بی نظمی درجه حرارت بدن (تب، کاهش دمای بدن و احساس سرما و لرز)
- بیقراری، تحریک پذیری، افسردگی، بیخوابی و پرش عضلانی (تشنج)
- گرفتگی عضلانی، درد استخوانی و کشیده شدن عضلات
- شک ریزش، آب ریزش بینی، تعریق و خمیازه کشیدن
- تمایل یا ولع شدید به مصرف مجدد (Gnivarc)
- سیخ شدن موهای بدن
- سکسکه و عطسه
- اتساع مردمکها
- دل پیچه و اسهال
تشخیص اعتیاد به تریاک
کسانی که برای اولین بار تریاک مصرف میکنند، تهوع پیدا کرده و استفراغ میکنند. مردمکهای چشم شان ریز میشوند، نبض و ضربان قلب کند شده، فشار خون پایین میآید و تنفس نیز به آهستگی صورت میگیرد، به دنبال این وضعیت بدنی، فرد احساس گرمی، لذت و آرامش پیدا میکند و ممکن است به خواب عمیقی فرو برود.
علائم تشخیص اعتیاد به تریاک
- تعریق زیاد
- تکرار ادرار
- کاهش اشتها
- تهوع و استفراغ
- ناتوانی در تمرکز
- اختلال در بینایی
- خواب آلودگی زیاد
- ناهماهنگی حرکتی
- شنگولی و سرحالی
- فقدان درد یا استرس
- کاهش تحریکات جنسی
- خارش نقاط مختلف پوست
- احساس گسستگی عاطفی
- دگرگون شدن خلق و فرایندهای اخلاقی
عوارض مصرف بلند مدت تریاک:
- کاهش علایق و انگیزهها
- بیحسی و عدم تعادل بدنی
- آسیبهای ریوی، کبدی و کلیوی
- کاهش فعالیت رودهها و یبوست مزمن
- بی اشتهایی و سوء تغذیه و کاهش وزن
- بههم خوردن دورههای قاعدگی در زنان
- ایست تنفسی و مرگ به دنبال مصرف زیاد
- کاهش میل جنسی و اختلال نعوظ در مردان
- خارش و تیره شدن رنگ پوست، تیرگی لبها، کهیر
- پایین آمدن سطح سلامت به علت بیتوجهی به وضعیت بهداشتی و مراقبت های فردی
- تغییر ساعت خواب و بیداری، بیخوابی هنگام شب و خواب آلودگی و چرت زدن در طول روز
- تضعیف دفاع بدن در مقابل بیماریها و احتمال ابتلا به عفونتهای ویروسی مثل ایدز، هپاتیت، عفونتهای پوستی و آبسه
عوارض مصرف کوتاه مدت تریاک ( عوارض چند ساعته بعد مصرف) :
- خشکی دهان
- تهوع و استفراغ
- کاهش فشار خون
- کاهش احساس درد
- تغییرات رفتاری یا روانی
- سنگینی دست و پا و رخوت
- افت عملکرد شغلی و اجتماعی
- انقباض عضلات صاف حلب و مجاری
- انقباض مردمک (سوزنی شدن مردمک)
- احساس گرما، گرگرفتگی و خارش بینی
تاثیر مصرف تریاک روی مغز
موادی مانند تریاک موجب کاهش جریان خون میشوند. این کاهش جریان روی مغز اثر گذاشته و باعث کندی فعالیت های مغز میشود. مواد افیونی مانند تریاک ساختاری مانند اندورفین دارند.
اندورفینها در زمانی که فرد با درد یا استرسی روبهرو میشود ترشح میگردند، آنها فواصل بین سلولهای عصبی را پر کرده و مانع از آن میشوند که این سلولها پیامهای درد را مخابره کند و بدین ترتیب باعث کاهش احساس درد در فرد میگردند. افیونها نیز با همین مکانیسم باعث احساس لذت در فرد مصرف کننده میشوند، اما در صورتی که بهصورت مداوم و طولانی مدت مصرف شوند، فرد به آن ماده وابستگی پیدا میکند، چون مغز به حضور پیوسته مواد مخدر عادت کرده و این مواد جایگزین اندورفینهای طبیعی مغز میشوند و لذا اگر مواد مخدر به سلولهای مغزی نرسند، احساس درد در انسان ایجاد میشود و او ناچار است برای رهایی از این وضعیت دائماً مواد مصرف کند.
درمان های غیر اصولی ترک تریاک:
ترک اعتیاد با داروهای گیاهی:
داروهای گیاهی، به دلیل شباهت ساختاری که با مخدرها دارند خود باعث ایجاد وابستگی می شوند و نه تنها کمکی به ترک بیمار نمی کنند بلکه باعث وابستگی بیمار نیز می شوند.
ترک تریاک با اسپند:
دود اسپند یا خوردن دانه های آن تنها باعث می شود تا بیمار دچار علائم ترک شود و در صورت عدم کنترل وضعیت بیمار توسط درمانگر باعث ایجاد لغزش و مصرف مجدد مخدر توسط بیمار می شود.
ترک اعتیاد به مجموعه فرایندهایی گفته میشود که فرد معتاد زیر نظر متخصصین اقدام به قطع مصرف ماده اعتیادی اقدام میکند. این مرکز با هدف ترک اعتیاد با بهترین و اصولی ترین روش ها تاسیس شده است. فرایند ترک اعتیاد از جمله فرایندهای پرچالش و بسیار تخصصی میباشد. میزان موفقیت در ترک مواد به ویژگیهای شخصیتی بیمار، میزان اراده و تلاش او، حمایت اطرافیان، نوع ماده مخدر، شدت وابستگی، موقعیت اجتماعی، چگونگی مقابله با اعتیاد و روش درمانی همگی ازمواردی است که در این فرایند تاثیرگذار میباشد.
برای مشاوره و پرسش های احتمالی میتوانید با شماره تماس های مجموعه با ما در ارتباط باشید.
کمپ پدیده رهایی 02144340476
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.