عوارض مصرف گل یا ماری جوانا چیست؟
عوارض مصرف گل یا ماری جوانا چیست؟ | ترک اعتیاد گل
عوارض مصرف گل
گل یکی از پرمصرف ترین مواد مخدر جهان است. از خواص گل میتوان به شادی آور بودن آن اشاره کرد. برخلاف تصور افراد گل یکی از خطرناک ترین مخدرهاست که تاثیرات بسیار بدی روی جسم و روان میگذارد. امروزه دیده میشود جوانان بر این باورند گل خطری برای سلامتی نداشته و موجب شادی میشود. همچنین از دیگر جملات رایج در مورد گل این است که افراد بر این باورند که گل اعتیاد ندارد. ولی باید گفت که گل هم یک ماده مخدر است که اعتیاد آور بوده و شروعی برای کشیدن شدن افراد به سمت مصرف مواد مخدر قوی تر است.
مخدر گل در واقع همان ماری جوانا است. متاسفانه امروز مصرف گل در جوانان و نوجوانان بسیار رواج یافته و حدود 30 درصد جوانان از این ماده مخدر استفاده میکنند. مصرف گل باعث شده نورونهای هیپوکامپ در بدن کاهش یابد و در نتیجه ممکن است موجب بروز مشکلاتی نظیر مشکلات حافظه، عدم هماهنگی بدن و اختلالات خواب شود.
گل چیست؟
گل در مقایسه با ماری جونا که در قدیم استفاده میشد مخدر قوی تری است. زیرا درصد «تتراهیدروکانابینول» THC و سایر مواد شیمیایی در مخدر گل افزایش یافته و بسیار خطرناک میباشد.
مخدر گل از گیاهی با نام شاهدانه (cannabis) تولید میشود. 25 درصد گل را تتراهیدروکانابینول و سایر مواد شیمیایی تشکیل میدهند. متاسفانه در برخی موارد دیده شده مخدر گل در ایران شامل مواد شیمیایی و مخدرهای دیگری بوده که موجب توهمات شدید، روان پریشی، افسردگی و حتی خودکشی میشود.
گل اعتیاد ندارد!؟!؟
همانطور که گفته شد علاوه بر اینکه گل اعتیاد آور است بلکه زمینه ساز خوبی برای مصرف مخدر یا محرک سنگینتری مثل شیشه و کوکائین میباشد.
عوارض مصرف گُل روی مغز
همان طور که گفته شد گل مخدر شادی آور بوده و مصرف آن باعث سرخوشی بیش از حد میشود. جوانان بدون توجه به عوارض مصرف گل صرفا به دلیل همین سرخوشی به مصرف این مخدر روی میآورند. از عوارض مصرف گل میتوان به تغییرات شدید در تشنگی، اشتهای زیاد و خواب عمیق میباشد. طی تحقیقات و مشاهدات انجام شده افراد بعد از مصرف گل تمایل زیادی به غذا و خواب دارند.
مطالعات نشان میدهد که مصرف روزانه ماری جوانا ممکن است باعث بروز اختلالات شناختی مانند اختلال در حافظه کوتاه مدت، نقص توجه ، ضعف در توانایی حل مسئله، اختلال در کارکردهای اجرایی، کندی سرعت روانی-حرکتی ، ضعف در بیان کلامی و استدلال ریاضی شود.
همچنین شواهد حاکی از آن است که مصرف گیاه شاهدانه در نوجوانان باعث تغییر ساختار مغز آنان میشود. مصرف ماری جوانا بیشترین آسیب را به ناحیههایی از مغز میزند که تعداد زیادی از گیرندههای کانابینوئید در آنجا وجود دارد. هیپوکامپ یا دم اسب یکی از این بخشها است که حافظه کوتاه مدت را مدیریت میکند، بنابراین مصرف ماری جوانا تاثیرات زیادی در مشکلات حافظه ای دارد.
عوارض خطرناک گل
از مهمترین عوارض مصرف گل، اثرات روانی شامل موارد زیر است.
- پرخاشگری
- خشم
- افسردگی
- اختلالات حافظه کوتاهمدت
حالت سرخوشی بعد از مصرف گل
گل و ماری جوانا با تغییر میزان دوپامین در مغز موجب ایجاد احساس نشئگی و سرخوشی شده و تاثیرات و عوارض بلند مدتی روی مغز میگذارند. این عوارض در نوجوانان و افرادی که سن آنها کمتر است شدیدتر میباشد. زیرا مغز هنوز کامل رشد نکرده و آسیب ها در این افراد بیشتر میباشد.
مطالعات محققین دانشگاه هاروارد با مشاهده اسکن مغز افرادی که مصرف گل یا ماری جوانا دارند به این باور رسیده اند که مصرف این مخدر موجب تغییر ساختمان مغز آنها شده است.
عوارض مصرف گل
از دیگر عوارض مصرف گل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش حساسیت به محرکهای محیطی
- دیدن جزئیات بیشتر رویدادها
- افزایش هیجان شادی و خندههای بیدلیل
- عدم وقوف به مکان و زمان
- شناور شدن در فضا و زمان
- اختلال در قضاوت
- افزایش ضربان قلب
- تحریک پذیری بالا
- قرمزی و پر اشک شدن چشمها
- توهم شدید
مصرف زیاد مخدر گل خطر سکته مغزی در جوانان را تا دوبرابر افزایش میدهد.
عوارض مصرف گل روی ریه
طی تحقیقات بنیاد ریه در بریتانیا در سال 2012 مشخص شد افرادی که مشتقات گیاه کانابیس را مصرف میکنند نسبت به افرادی که سیگارهای حاوی تنباکو را مصرف میکنند 20 برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان ریه هستند.
عوارض مصرف گل روی هوش و حافظه
همانطور که گفته شد گل روی مغز تاثیرات مخرب زیادی میگذارد. طی تحقیقات انجام شده گزارشات حاکی از آن است که مصرف گل باعث کاهش بهره گیری از IQ شده و همچنین موجب کاهش قدرت حافظه کوتاه مدت نیز میشود.
عوارض مصرف گل در طولانی مدت
تاثیرات دراز مدت گل هنوز به طور کامل شناخته شده نیست. مصرف طولانی مدت گل ممکن است در آینده موجب افزایش ابتلا به اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی، و حملات پانیک افسردگی شود.
از عوارض طولانی مدت مصرف گل میتوان به افزایش وزن اشاره کرد که از عوارض پرخوری های بعد از مصرف گل میباشد. همچنین سینوزیت، فارنژیت و برونشیت همراه با سرفه مداوم، جزو عوارض مصرف گل هستند. مصرف مداوم گُل در ایجاد برخی سرطانها، ناراحتیهای تنفسی و اختلال در سیستم ایمنی بدن نقش دارند.
ماری جوانا یا گل روی فشار خون، ضربان قلب و کاهش ظرفیت اکسیژن رسانی رگها تاثیر گذاشته و موجب افزایش خطر حمله قلبی بعد از مصرف میشود.
ترک اعتیاد گل
تحریک پذیری، عصبانیت و پرخاشگری، خشم، اضطراب، مشکل در خواب، کاهش اشتها یا کاهش وزن، بی قراری، افسردگی، علائم جسمی مانند لرزیدن و عرق کردن، تب یا سردرد علائمی است که پس از ترک این ماده مخدر مشاهده میشود.
گزینههای درمانی یا “توان بخشی” برای اعتیاد به گل مشابه پروتکلهای درمانی اعتیاد به الکل و سایر مواد مخدر است. فرایند ترک اعتیاد گل شامل برنامههای ترک فیریکی یا سم زدایی، ریشه یابی مشکل، شرکت منظم در جلسات و برنامه های اصولی است که با مراجعه به کمپ اجرا خواهد شد.
ترک اعتیاد به مجموعه فرایندهایی گفته میشود که فرد معتاد زیر نظر متخصصین اقدام به قطع مصرف ماده اعتیادی اقدام میکند. این مرکز با هدف ترک اعتیاد با بهترین و اصولی ترین روش ها تاسیس شده است. فرایند ترک اعتیاد از جمله فرایندهای پرچالش و بسیار تخصصی میباشد. میزان موفقیت در ترک مواد به ویژگیهای شخصیتی بیمار، میزان اراده و تلاش او، حمایت اطرافیان، نوع ماده مخدر، شدت وابستگی، موقعیت اجتماعی، چگونگی مقابله با اعتیاد و روش درمانی همگی ازمواردی است که در این فرایند تاثیرگذار میباشد.
برای مشاوره و پرسش های احتمالی میتوانید با شماره تماس های مجموعه با ما در ارتباط باشید.
کمپ پدیده رهایی 02144340476
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.